söndag 16 november 2008

Snabb vardagsfiskrätt


Pangasiusfiléer är en mycket tacksam sak att ha i frysen. Det går snabbt att laga till och smakar bra om man serverar med goda tillbehör.

Enkel vardagsfisk med grönsaker
2 pers
2 pangasiusfiléer, tinade
2 tomater, tärnade
1 liten rödlök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
3 nävar haricots verts
Häll lite olja i botten på en ugnssäker form. Lägg tinade haricots verts, tomat, lök och vitlök i botten och blanda. Lägg fiskfiléerna ovanpå och krydda med salt och peppar. Kör i ugn, 200 grader varmluft i c:a 12 minuter. Servera med ris och en snabb vitvinssås (1 dl vitt vin kokas med 1 fiskbuljongstärning. Tillsätt sedan en burk crème fraîche eller ett par deciliter matlagningsgrädde).

Inga kommentarer: