tisdag 9 december 2008

Enchiladas med avokadosallad



Min pojkvän är barnsligt förtjust i texmexmat. Jag blir lätt lite trött på vanliga tacos och lagade därför enchiladas förra veckan för att få lite variation.

Enchiladas
4 pers
8 mjuka tortillasbröd
500 g nötfärs
1 paket tacokryddmix
1 näve hackade jalapeños (på burk)
1 stor burk tacosås (hot!)
2 dl riven smakrik ost
Stek köttfärsen med tacokryddan. Smörj en ugnsäker form. Blanda i jalapeños i köttfärsen när den är färdigstekt. Lägg lika mycket köttfärs på varje tortilla och rulla ihop. Placera enchiladan i formen, häll över tacosåsen och toppa med ost. Kör i ugn, 225 grader varmluft i kanske tio minuter. Servera med gräddfil.

Avokadosallad
4 pers
2 mogna avokados, skurna i bitar
3 tomater, skurna i bitar (eller ett tråg körsbärstomater i halvor)
1/2 rödlök, hackad
1 liten vitlöksklyfta, riven
1 liten burk majs
1 röd chilifrukt, hackad
1 pressad lime
2 msk olivolja
salt
Blanda alla ingredienser i en skål och servera till enchiladas.

Inga kommentarer: