måndag 1 december 2008

Ost- och skinkpaj med champinjoner


Den här pajen som jag lagade förra veckan blev himla god. Nackdelen var att jag pajade min kakform. Den hade visserligen sett sina bästa dagar redan innan men pajen blev liksom spiken i kistan.

Ost- och skinkpaj med champinjoner
4 pers
En sats pajdeg
150-200 rökt skinka, skuren i mindre bitar
150 g riven god ost
50 g riven parmesanost
25 pyttesmå champinjoner, förstekta
1 rödlök, tunt strimlad och förstekt i smör
4 ägg
4 dl mjölk (eller byt ut mot 2 dl crème fraîche och 2 dl mjölk)
salt, peppar, paprikapulver och timjan
Förgrädda pajskalet i 200 grader i c:a 10 minuter. Lägg sedan i lök, champinjoner, skinka och ost. Häll över äggstanningen (i vilken du har lagt kryddorna i). Kör i ugn på c:a 200 grader i ungefär 40 minuter (jag gör pajen i en kakform med avtagbara kanter så den blir väldigt hög och behöver då lång tid i ugnen - kolla annars med en vass kniv och se om äggstanningen har stelnat - och lägg på ett aluminiumfolie om osten börjar få för mycket färg). Servera med god sallad och vinaigrette.

Inga kommentarer: