söndag 23 november 2008

Baconpasta med soltorkade tomater


Den här pastan ser kanske inte så mycket ut för världen men den blev himla god. Jag körde en liten nittiotalsklassiker i form av soltorkade tomater, bacon och parmesanost.

Baconpasta med soltorkade tomater
2 pers
1 paket bacon (gärna Tulip), skurna i mindre bitar
1/2 purjolök, strimlad eller hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
5-6 soltorkade tomater i marinad, Ridderheims, skurna i små bitar
Lite av spadet från tomaterna
1 paket matlagningsgrädde
1 buljongtärning (gärna höngbuljong)
1,5 dl vitt vin
2 dl parmesanost, riven
salt, peppar och kryddgrönt (timjan exempelvis)
Stek bacon så som du föredrar det. Häll av och ställ åt sidan (låt rinna av på hushållspapper). Fräs purjolök och vitlök i lite olja eller smör. Tillsätt de soltorkade tomaterna och spadet. Häll på vin och buljong och låt koka upp. Häll sedan över grädden och red om det blir för tunt. Avsluta med kryddor och drygt hälften av parmesanosten. Koka exempelvis penne och blanda sås och pasta i kastrullen innan servering. Toppa med lite parmesanost på tallriken.

Inga kommentarer: