torsdag 27 november 2008

Smörgåsfestival



Den här veckan har gått lite i smörgåsens tecken. Jag köpte ett paket vitt formbröd i måndags och detta i kombination med mycket att göra resulterade i en smörgåsfestival. I måndags kväll blev det varma mackor: lite ketchup, söt amerikansk senap, rökt skinka, tunt skivade tomater, salt, peppar, oregano och en massa hyvlad ost. Sedan in i ugnen i tio minuter på 225 grader. Underskattad mat, faktiskt. Sedan har det blivit olika smörgåsvarianter till lunch - kall macka med ost, skinka och tomat och som idag - grilled cheese sandwich (två skivor bröd med ost emellan stekes i lite smör i stekpanna tills de är gyllenbruna på båda sidor).

2 kommentarer:

Anonym sa...

Alltså, varma mackor i den här stilen är så goda att jag inte kan sluta äta dem. Det är farligt, det godaste som finns!

Malin Collin sa...

Ja, det är farligt! Så enkelt och gott - hade typ glömt att man kunde äta det :-)