onsdag 22 oktober 2008

Fiskgryta med saffran och bladspenat


En liten fiskgryta är ju enkel att svänga ihop. Den här blev med saffran.

Fiskgryta med saffran och bladspenat
2 pers
2 tinade pangasiusfiléer, delade i mindre bitar
1 stor morot skuren i kuber
1 liten gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
1 fiskbuljongstärning
1 dl vitt vin
1 burk crème fraîche
1/2 paket färsk babyspenat
salt, peppar
1/2 kuvert saffran
Fräs lök, morot och vitlök i en gryta. Tillsätt vin och buljong och koka upp. Häll i saffran. Tillsätt crème fraîche och koka upp igen. Lägg i fisk och spenat ett par minuter innan servering och låt sjuda tills fisken är klar (det går snabbt). Servera med ris - här blev det råris.

7 kommentarer:

Anonym sa...

den ska jag laga i veckan! mmmm!
twice

Malin Collin sa...

Ja, den är så enkel och god! Om du inte har saffran så kan du strunta i det och den är fortfarande god :-)

Anonym sa...

Mumsmums så gott det såg ut!! Är ett saffransfreak så den här maträtten vill jag verkligen testa att laga! =)

Malin Collin sa...

Ja, gör det! Den går supersnabbt dessutom!

Anonym sa...

Gjorde denna rätt till oss i förrgår och den var supergod och så enkel. Hade en burk saffrans creme fraiche som jag tog lite av också och det blev bra. Tack för alla Dina underbara recept, plötsligt är det kul att laga mat igen!! Kram

Malin Collin sa...

Haha, vad bra! Ja, det blir ju supergott med den där crème fraichen!
Kramar

Annie sa...

Denna var jättegod!