Igår lagade jag en mycket god fiskrätt. Jag köpte ett roligt ris i Paris - en blandning av vanligt långkornigt, svart vildris och rött ris. Tillsammans blev de där tre sorterna jättegoda - lite olika konsistens och tuggmotstånd.
Ugnsstekt pangasius med babyzuccini
2 pers
2 pangasiusfiléer, tinade
3 gula babyzuccinis, hyvlade med osthyvel
1 salladslök, skivad
olivolja, salt och peppar
Olja en ugnssäker form, lägg i zuccini och salladslök. Placera fisken ovanpå. Salta, peppra och kör i ugn 220 grader i c:a 12 minuter.
Citron- och gräslökssås
1 burk lätt crème fraîche
1 Knorr fiskbuljongstärning
1 dl vitt vin
1 citron
2-3 msk hackad gräslök
Häll vinet i en kastrull och låt koka upp med buljongtärningen. Häll i crème fraîche, rivet skal av en citron och saften av en halv citron. Koka upp och häll i gräslök precis innan servering så den inte tappar färg.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar