fredag 10 oktober 2008

Ugnsstekt pangasius med babyzuccini och citron- och gräslökssås

Igår lagade jag en mycket god fiskrätt. Jag köpte ett roligt ris i Paris - en blandning av vanligt långkornigt, svart vildris och rött ris. Tillsammans blev de där tre sorterna jättegoda - lite olika konsistens och tuggmotstånd.

Ugnsstekt pangasius med babyzuccini
2 pers

2 pangasiusfiléer, tinade
3 gula babyzuccinis, hyvlade med osthyvel
1 salladslök, skivad
olivolja, salt och peppar

Olja en ugnssäker form, lägg i zuccini och salladslök. Placera fisken ovanpå. Salta, peppra och kör i ugn 220 grader i c:a 12 minuter.

Citron- och gräslökssås

1 burk lätt crème fraîche
1 Knorr fiskbuljongstärning
1 dl vitt vin
1 citron
2-3 msk hackad gräslök

Häll vinet i en kastrull och låt koka upp med buljongtärningen. Häll i crème fraîche, rivet skal av en citron och saften av en halv citron. Koka upp och häll i gräslök precis innan servering så den inte tappar färg.

Inga kommentarer: