Igår blev det hemlagade rösti och en trepepparsås till kalvinnanlåret. Till det blev det en supergod sallad med en dressing gjord på ny senap från Paris.
Rösti
2 pers
3-4 skalade potatisar, rivna på det grova, avrunna
1/2 lök, riven på rivjärnet
salt, peppar
Blanda alla ingredienser i en skål. Hetta upp stekpanna med olivolja i. Klicka ner lagom stora potatisklickar, platta till och låt steka på inte alltför hög värme. Vänd efter några minuter. Jag stekte inte klart röstin i stekpannan utan la dem på ett smörpapper på en plåt och satte in dem i varmluftsugn i fem minuter innan servering.
Trepepparsås
4 pers
1 dl rödvin
1 kalvbuljongstärning
1 paket matlagningsgrädde
Mortlad rosépeppar (1 tsk), grönpeppar (2 msk) och svartpeppar (1/2 tsk)
Några droppar Colloritsoja (annars blir såsen lila)
Koka upp vin och buljong. Tillsätt grädde och peppar. Låt puttra ihop och red eventuellt med lite maizena.
God salladsdressing
En del citron saft
En klick dijonsenap med smak av schalottenlök och gräslök (eller vanlig dijonsenap)
Tre delar olivolja
salt, peppar
Rör ihop alla ingredienser utom olja. Tillsätt den i tunn stråle medan du vispar snabbt. Mycket gott på blandsallad med tomater.
lördag 11 oktober 2008
Hemlagad rösti, trepepparsås och sallad till kalvinnanlår
Etiketter:
dijonsenap,
grönpeppar,
kalv,
rosépeppar,
rösti,
salladsdressing,
sås
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar