Ikväll blev det sallad till middag. En matig sådan dock. Denna sallad fungerar perfekt på buffébordet (men då kan man strunta i bacon) likaväl som till enkel middag.
Bulgursallad med rödbetor och fetaost
4 pers
2 dl(okokt) bulgur (kokt och avsvalnad)
1 paket fetaost
3 färska rödbetor (kokta och strimlade) eller motsvarande mängd inlagda rödbetor
1 röd chilifrukt (hackad)
2-3 nävar valnötter (idag blev det rostade pinjenötter för jag hade inga valnötter hemma)
1 ask babyspenat
ev. 1 liten hackad rödlök
valfritt - 1 paket bacon, knaperstekt, avrunnet och skuret i bitar
Blanda ihop alla ingredienser. Tänk på att tillsätta rödbetorna sist då de färgar salladen ganska fult annars. Droppa lite citronsaft och olivolja över salladen - salta med flingsalt helst och nymalen svartpeppar, rör om och servera.
4 kommentarer:
Åh, jag börjar alltid gråta av sug när jag läser om din mat. Bra betyg åt dig med andra ord! Kram Jos som måste hälsa på i huvudstaden snart
Åh, Jos! Du är så himla välkommen och jag lovar att mata dig! Med låglaktosprodukter!
Kramar!
Åh, det här var det länge sedan jag åt - måste nog laga till lunch snart - kul att ha hittat hit
Ja, det är så enkelt men samtidigt jättegott (blev sugen på det själv nu :-))
Skicka en kommentar