måndag 22 september 2008

Kantareller


Igår fick vi massor av nyplockad svamp av min pojkväns föräldrar. En jättepåse med trattkantareller och en lite mindre påse med gula kantareller. Vi fick även ett paket matlagningsgrädde medskickat så vi kunde laga kantarelltoasts. Och det var jag inte sen att göra sekunden vi kom innanför dörren. Det smakade ljuvligt med trattkantareller - det var säsongens första för mig. Nu håller jag på att torka resten av trattkantarellerna och tänkte sedan lägga dem i en burk för att ha i vinter. Ett bra tips om man har torkad svamp är att behålla blötläggningsvattnet och hälla lite av det i såsen eller grytan. Det har nämligen en förträfflig svamparom som ger extra smak.

2 kommentarer:

Anonym sa...

O herregud! Lyckans ost! Det var inte illa att få så mycket svamp! Ljuvligt!

Malin Collin sa...

Eller hur! Vi har käka svampmackor i flera dagar på de gula och torkar resten för vinterns grytor :-)