onsdag 3 september 2008

Spagetti Carbonara



Spagetti Carbonara brukar vara en populär rätt för de flesta (ja, inte för vegetarianer då av självklara skäl). Det är en mycket enkel rätt att svänga ihop och det krävs varken någon speciell matlagningstalang eller särskilt många råvaror för att lyckas.

Spagetti Carbonara
4 personer

c:a 400-500 g spagetti
2 paket bacon (gärna Tulip eller annan lite finare sort)
4 äggulor
2 paket matlagningsgrädde
1 vitlöksklyfta
1/2 parmesanost
salt
peppar

Skär baconet i små bitar (så stora som du själv gillar). Stek dessa med lite olivolja på inte allt för hög värme tills baconet fått fin färg men inte är alltför knaperstekt. Tillsätt en riven vitlöksklyfta den sista minuten. Ställ åt sidan.
Koka upp spagettin och häll av vattnet när det är c:a 30 sekunder kvar till perfekt konsistens. Häll tillbaka spagettin i kastrullen. Vispa ihop grädden med äggulorna i en skål och häll detta på spagettin. Rör ordentligt och låt plattan stå på mycket svag värme. Tillsätt bacon och vitlök, lite salt och mycket peppar och häll sedan in all den rivna parmesanosten. När allt är krämigt (gärna lite för blött än lite för torrt!), servera på tallrikar och toppa med några drag med svartpepparkvarnen.

Inga kommentarer: