onsdag 3 september 2008

Tomatpurétips


Tomatpuré är en viktig ingrediens i såväl en lyckad köttfärssås som en rödvinssås. I Sverige brukar vi köpa trista tuber med ganska unket smakande tomatpuré som inte direkt gör underverk för maten. När jag är utomlands brukar jag försöka komma över dubbelkoncentrerad (eller ännu hellre trippelkoncentrerad) tomatpuré som brukar säljas i små burkar. Med hjälp av dessa får man precis den där tomatsmaken man suktar efter. I Sverige kan man hitta både dubbel -och trippelkoncentrerad tomatpuré på tub (för tub är ju så mycket smartare än burk eftersom det lättare möglar när man har stoppat ner en sked i purén). Det är tomatstjärnorna Mutti som tillverkar och säljer purén. I den dubbelkoncentrerade har sex kilo färska tomater används till en kilo färdig produkt och i den trippelkoncentrerade - sju kilo tomater. Så tänk på att inte vräka på tomatpuré - endast lite behövs. Kom ihåg att smaka av innan du häller på mer.

4 kommentarer:

Anonym sa...

jamen visst är den bäst!

Malin Collin sa...

Absolut :-)

Anonym sa...

på möllan i malmö finns det sådana där burkar överallt!/Susanne

Malin Collin sa...

Ja, det finns ju i butiker som tar in lite import (som tur är!) men typ Ica är rätt kassa på det.