måndag 15 september 2008

Spenatfisk med färgsprakande sallad


Till middag blev det en egenkomponerad fiskrätt som blev så god så att både jag och min pojkvän stirrade på varandra i ren lycka. Att den dessutom var superenkel att laga och ganska nyttig gjorde ju inte saken sämre.

Fiskfilé med spenat- och parmesantäcke
2 pers

2 Pangasiusfiléer tinade
C:a 4 dl hackad färsk bladspenat
knappt 1 dl grädde
Lite maizena
3 msk riven ost (valfri som smälter bra)
3 msk finriven stark parmesanost
salt och peppar

Lägg fisken i en ugnsäker form. Häll bladspenaten i en kastrull och låt den förvällas i en pytteskvätt vatten. Tillsätt sedan grädde, maizena, salt och peppar. Låt koka upp som hastigast. När konsistensen är bra tar du undan kastrullen från värmen och häller i osten. Rör snabbt om och klicka sedan upp spenatröran ovanpå fiskfiléerna. Kör dem i ugn (c:a 175 grader, varmluft) i 10-12 minuter.

Färgsprakande tomatsallad

3 gula tomater, skuren i klyftor
5 röda körsbärstomater, skurna i halvor
1 liten salladslök, hackad
1 liten slanggurka, fint skivad
flingsalt, peppar
olivolja
citronsaft
färsk basilika

Lägg alla ingredienser i en skål. Ringla över lite olivolja och någon skvätt citronsaft. Rör om och servera.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Underbar underbar underbar!! Kan äta den rätten varje dag. Tusen tack för tipset! Kram

Malin Collin sa...

Haha, ja den var ju himla god!