Idag blev jag sjukt sugen på dillpotatis och rimmad lax så jag gick helt enkelt till affären och införskaffade några fina skivor lax och några potatisar. Sedan blev det vårkänslor i form av matlagning.
Dillpotatis
2 pers
7 mjöliga potatisar skurna i kuber (såklart är det alltid godast med försommarens första färskpotatisar men nu är det höst)
1 paket matlagningsgrädde
2 dl mjölk
salt, peppar
2 msk dill
Lägg potatisbitarna i en kastrull och häll på grädde och mjölk. Koka upp under omrörning och låt sedan potatisen koka mjuk. Tänk på att röra mycket i botten så det inte bränner fast. När stärkelsen i potatisen har frigjorts blir mejeriprodukterna tjockare - räcker inte det så avslut med lite maizena i slutet för att få den rätta konsistensen. Avsluta med salt, peppar och dill. Servera med några skivor lax och en liten sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar