onsdag 3 september 2008

Crostinis med mozzarella, tomater och prosciutto



De här små godingarna
brukar vara mycket uppskattade till drinken eller bara som en snabb förrätt till en pastarätt. De är snabba att göra, kräver ingen större insats och blir finare ju mer "rough" man gör dem.

Crostinis med mozzarella, tomater och prosciutto

1 rustikbaguette
1 paket prosciutto
1 paket buffelmozzarella
1 tråg cocktailtomater (eller ännu hellre körsbärstomater på kvist i lösvikt, c:a 250g)
1 kruka basilika
1 vitlöksklyfta
1 schalottenlök
Balsamvinäger
Olivolja
flingsalt
nymalen svartpeppar

Skiva rustikbaguetten i en och en halv centimeter tjocka skivor. Lägg dem på ugnsgaller på ett bakplåtspapper. Pensla med lite olivolja och kör några minuter i ugnen (225 grader varmluft). Skär cocktailtomaterna i fyra delar och lägg i en skål. Tillsätt en halv riven vitlöksklyfta, en liten finhackad schalottenlök, basilikablad rivna i ojämna bitar (så många som du vill). Droppa på lite olivolja, lite balsamvinäger och salta och peppra efter behag. Rör runt. Lägg sedan upp tomatröran på brödbitarna (snåla inte). Lägg på lite prosciutto. Riv mozzarellan med händerna och fördela ovanpå tomatröran och skinkan. Garnera med några basilikablad och kör några drag med pepparkvarnen över alla crostinis innan servering.

Tips: Crostinisarna är lika goda utan skinka om man vill ha dem vegetariska.

2 kommentarer:

WhoCutTheCheeze sa...

Hej, trevlig blogg detta :)
Din "macka" påminner mig om min favvomacka:

Rustikt bröd
Salami Ventriccina(pikant)
Färsk buffelmozzarella
Fin olivolja
Färsk grön pesto och ruccola..

ha det bra!

Malin Collin sa...

Tack så mycket!
Vilket bra tips också! Det känns som att variationerna är oändliga när man tänker på hur mycket gott som finns i det italienska köket.
Ha det fint!